Wijngaard

LANDSCHAP, KLIMAAT EN TERROIR

Vanaf ons wijngoed heb je een adembenemend uitzicht over de Maasvallei van Kanne tot Genk. Prominent in het zicht ligt Maastricht. De zuidwestelijk georienteerde helling ligt 115 meter boven NAP. Door deze ligging ontstaat een microklimaat. De Rasberg is een mooi cadeau van moeder natuur. In het ‘Krijt-tijdperk’ vormde zich mergel dat voor 90% uit kalk bestaat. Deze bodemsamenstelling is zeer geschikt voor wijnbouw. Ook is er veel kiezel door de Maasafzetting, dit draagt bij aan een uitstekende waterhuishouding. Het perceel is 2.5 hectare groot, er zijn 11.000 stokken aangeplant wat in de toekomst een 15.000 flessen zal opleveren.

DRUIF- EN WIJNSOORTEN

Op ons wijngoed groeien en bloeien 4 druivenrassen: Pinot Gris, Chardonnay, Pinot Blanc en Pinot Noir. We produceren hiermee in de toekomst 4 exclusieve wijnen: Pinot Gris Orange, Chardonnay Barrique, Cuvee Lenoire en Grande Cuvee ‘Methode traditionelle’.

RONDLEIDINGEN

Iemand van ons team wandelt met u langs de wijnranken en vertelt met zijn welbekend enthousiasme over de ontstaansgeschiedenis en de toekomstplannen van het wijngoed. Maar dat is nog niet alles. Een goed verhaal is natuurlijk best leuk maar wijn moet je beleven en vooral proeven. Bij droog weer serveren wij in de wijngaard een proeverij van 2 wijnen en enkele lekkere hapjes. Indien de weergoden tegenwerken wijken we na de rondleiding uit naar zijn restaurant Vino&Friends in Maastricht, Plankstraat 6. 

Onze rondleidingen zijn mogelijk van begin mei tot eind september!