2020 is ook mooi!

Ode aan de moestuin!

Mij kun je letterlijk wakker maken voor eten en drinken. Maar....bespaar je de moeite ik ben er sowieso dag en nacht mee bezig. Iedere ochtend rijd ik met hartstochtelijk verlangen naar de Vino&Friends moestuin. Altijd weer nieuwsgierig naar alle cadeautjes die moeder natuur voor mij in petto heeft. Ik mijn hoofd schilder ik het mooiste stilleven: de scharlakenrode tomaatjes in het midden, de kardinaal paarse aubergines linksboven tot slot nog links en rechts de mooiste spaansgroene courgettes. Et voila je hebt een meesterwerk. 
Fantasie transformeert daar in een mum van tijd naar werkelijkheid. Het imaginaire schilderij komt hiermee tot leven, alleen nog even plukken, zorgvuldig in kratjes leggen en snel naar het restaurant met de ‘catch of the day’.

En dan het moment suprême: Ik mag de mooie bordjes ‘puur geluk’ naar onze gasten brengen. Al mijn zintuigen draaien dan overuren. De oogverblindende kleuren van verse groenten, de geuren en prachtige aroma’s van verse kruiden, de smaak van een smeuïge saus, het mondgevoel van een hapje ‘whatever’, een botermals stukje vlees of vis....
Ik mag mezelf gelukkig prijzen, mooier wordt het niet. (Alleen als ik zelf een hapje krijg????)...... Bas(ta)